Lammfärsbiffar med couscoussallad
Orientaliska smaker med kanel och spiskummin!

Lammfärsbiffar med couscoussallad (4 portioner)
Detta behövs:
Biffar:
500 g lammfärs
1 ägg
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1/2 tsk chilipulver
1 krm peppar
Couscoussallad:
4 portioner couscous
1 röd lök
1/2 gurka
2 tomater
1/2 paket fetaost
1/2 citron
svartpeppar
Servera med tzatziki.
Gör såhär:
1. Blanda lammfärsen med ägg, vitlök och vatten till en smet. Smaksätt med kryddorna. Låt stå svalt en stund.
2. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Finhacka löken. Tärna gurkan, tomaterna och fetaosten fint.
4. Blanda grönsaker och couscous i en skål och pressa citron över. Avsluta med lite svartpeppar.
5. Forma färsen till ca 8-10 avlånga dolmar. Grilla eller stek dem på alla sidor i 6-8 minuter tills de ser fasta och färdiga ut. Om det inte rinner ut vätska eller följer med kött när du sticker med en tandpetare är köttet klart.
6. Servera biffarna med couscousalladen och tzatziki.
Pastapaella
Som paella, fast en pastavariant. Lätt som en plätt!

Pastapaella (4 portioner)
Detta behövs:
4 dl pasta penne
vatten + salt
1/2 purjolök
1 röd paprika
300 g grillat kycklingbröst utan skinn
4 dl kräfstjärtar
2 dl gröna bönor
10 minimajs
1 påse, ca 70 g babyspenat
Gör såhär:
1. Koka upp pastan i en stor kastrull med vatten och salt.
2. Strimla purjo, paprika och kyckling. Blanda pastan och övriga ingredienser och servera.
Pappas gröna pesto
Pappas gröna pesto är den bästa som finns! Passar till allt men speciellt till pasta. Fräsh och grön smak med pesto och mandel. Om man är allergisk mot nötter kan man byta ut mandlarna mot pumpakärnor eller solrosfrön, fiffigt.

Pappas gröna pesto
Detta behövs:
1 kruka färsk basilika
100 g mandlar alt. pumpafrön eller solrosfrön
2-3 hackade vitlöksklyftor
100-150 g grovriven parmesan
olivolja efter behag
Gör såhär:
1. Noppa av alla blad på basilikan och lägg i mixern. Häll på mandlar, vitlök och parmesan. Mixa lätt.
2. Häll i lite olja. Mixa igen tills oljan "rinner ner" och blandas med det andra. Häll på mer olja tills det blir en krämig konsistens.
3. Häll upp i en skål. Häll på ett lager olja på toppen så håller den längre. Förvaras i kylskåp