Enkel kasslergryta

Den här kasslergrytan är bland det snabbaste man kan slänga ihop. Lätta ingredienser, billigt och nyttigt med mycket grönsaker!
 
 
Enkel kasslergryta (4 personer)
 
Detta behövs:
 
500 g kassler
1 röd paprika
1 gul lök
Några champinjoner
1 burk hela körsbärstomater
1 burk Milda Cuisine smaksatt créme fraiche vitlök och örter
salt och peppar
smör att steka i
pasta till servering
 
Gör såhär:
 
1. Skär kassler, paprika, lök och champinjoner i lagom stora bitar.
2. Fräs grönsakerna i lite smör så att de mjuknar.
3. Lägg i kassler, tomater och milda cuisine. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med pasta.

Hallonpaj

En paj som inte är så söt med hallon och smuldeg. Sötman får man från vaniljsås eller vaniljglass vid servering.
 
 
Hallonpaj (6-8 portioner)
 
Detta behövs:
 
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
3 msk socker
100 gram smör
lite sirap (blir knäckigt)
 
1 paket frysta hallon
1/4 dl socker
lite potatismjöl
 
vaniljsås, glass eller grädde till servering
 
Gör såhär:
 
Tina hallonen innan!
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl, socker och havregryn i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och blanda allt till en grynig massa.
3. Låt de tinade hallonen rinna av i en sil. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över potatismjöl och lite socker. Fördela smuldegen över fyllningen.
4. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
5. Servera med vanilsås, glass eller grädde.

RSS 2.0