Pasta med räkor och saffran
En underbart värmande pastarätt fylld med kärlek och godsaker!
Pasta med räkor och saffran (4-6 portioner)
Detta behövs:
1 paket fullkornspasta
2 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
1 paket saffran (1/2 g)
5 dl matlagningsgrädde
200 g frysta stora räkor (gambasliknande)
250 g körsbärstomater
100 g färsk spenat
1 paket crabsticks
1/2 paket frysta gröna bönor
4 msk fryst persilja
Torkad oregano
Salt peppar
Olja
Riven parmesan till servering
Gör såhär:
1. Koka pastan.
2. Tina räkor, bönor och crabsticks.
3. Hacka vitlök och purjo i mindre bitar. Skär tomaterna i halvor.
4. Värm oljan i en stekpanna. Fräs vitlök, purjo tills det blir lite färg. Häll i saffran och låt fräsa med någon minut.
5. Häll på grädden och låt koka upp någon minut. Krydda med mycket salt, peppar, oregano och fryst persilja. Häll i spenaten och tomaterna och låt koka med i ca 5 minuter. Tomaterna ska bli mjuka.
6. Häll i crabsticks, räkor och bönor och låt koka med någon minut.
7. Servera pastan med såsen och riven parmesan.