Vegetariska biffar med tomatsalsa

Härligt vegetariskt recept med lite sting. Smakrika ärt- och majsbiffar som serveras med couscous och tomatsalsa.
 
 
Vegetariska biffar med tomatsalsa (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
Biffarna:
 
380 g kokta kikärtor
380 g blandade kokta bönor eller vita kokta bönor
300 g majskorn
1 hel kruka basilika
2 tsk sambal oelek
2 msk majsstärkelse (maizena)
1 dl riven ost
salt och peppar
 
Tomatsalsan:
 
1/2 gurka
4 tomater
1 rödlök
1 lime
2 msk olja

Sås:
 
2 dl matyoghurt
lite chilisås
lite ketchup
salt och peppar
 
Servera med couscous.
 
Gör såhär:
 
1. Skölj kikärtor och bönor i en sil under kallt vatten. Låt majsen rinna av. Strimla basilikan.
2. Lägg ärtor och bönorna i en mixer och mixa slätt. Lägg ärt- och bönmixen i en bunke.
3. Vänd sedan ner majskorn, basilika, sambal oelek, maizena och ost. Krydda med salt och peppar.
4. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Finhacka lök, tomat och gurka. Blanda grönsakerna med limesaft och ringla över hälften av oljan. Smaka av med salt och peppar.
6. Forma till 8 st biffar och stek dem sedan i resten av oljan i en stekpanna tills de är gyllenbruna.
7. Gör en sås av matyoghurt, sweet chilisås, ketchup, salt och peppar. 
Servera biffarna med tomatsalsa, couscous och sås.

Corn chicken

Festa till middagen lite med smaker från USA. Roligt recept för barn!
 
 
Corn chicken (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl kesella kvarg
2 tsk dijonsenap
1 1/2 dl cornflakes
4 portioner ris
 
Salsasås:
 
1 1/2 dl kesella kvarg
1 dl stark salsa sås
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppar kycklingen. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
2. Blanda kvarg och senap. Bred ut röran över kycklingen.
3. Krossa cornflakes i en mortel eller i en fryspåse med handen. Strö det över kycklingen.
4. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
5. Blanda kvarg och salsa sås. Servera kycklingen med salsasås och ris.
 
Rätten kan även göras vegetarisk med quornfiléer!!!

RSS 2.0