Lammfärsbiffar med couscoussallad

Orientaliska smaker med kanel och spiskummin!
 
 
 
Lammfärsbiffar med couscoussallad (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
Biffar:
 
500 g lammfärs
1 ägg
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1/2 tsk chilipulver
1 krm peppar
 
Couscoussallad:
 
4 portioner couscous
1 röd lök
1/2 gurka
2 tomater
1/2 paket fetaost
1/2 citron
svartpeppar
 
Servera med tzatziki.
 
Gör såhär:
 
1. Blanda lammfärsen med ägg, vitlök och vatten till en smet. Smaksätt med kryddorna. Låt stå svalt en stund.
2. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Finhacka löken. Tärna gurkan, tomaterna och fetaosten fint.
4. Blanda grönsaker och couscous i en skål och pressa citron över. Avsluta med lite svartpeppar.
5. Forma färsen till ca 8-10 avlånga dolmar. Grilla eller stek dem på alla sidor i 6-8 minuter tills de ser fasta och färdiga ut. Om det inte rinner ut vätska eller följer med kött när du sticker med en tandpetare är köttet klart.
6. Servera biffarna med couscousalladen och tzatziki.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0