Vegetarisk lasagne med fetaost och squash

Vegetarisk lasagne med fetaost och squash. En mättande grön lasagne med god sälta från fetaosten. Middagstips till en god vardagsmiddag och läcker fredagsmat.
 
 
Vegetarisk lasagne med fetaost och squash (4-6 portioner)
 
Detta behövs:
 
2 paket färska lasagneplattor
2 st squash (á 300 gram)
2 st gular lökar
2 burkar krossade tomater (á 400 gram)
2 msk hackad timjan
1,5 tsk salt
2 krm peppar
2 dl lätt créme fraiche
1 paket fetaost (á 150 gram)
 
sallad till servering
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och riv squashen på ett rivjärn. Skala och finhacka löken. Blanda squash, lök och krossade tomater i en gryta. Tillsätt timjan, salt och peppar. Låt puttra utan lock i ca 10 minuter. Rör ner 1 dl lätt créme fraiche.
2. Klipp eller skär lasagneplattorna i bitar om det behövs. Varva lasagneplattor och squashröra i en ugnssäker form, översta lagret ska vara plattor. Smula sönder fetaosten i en bunke och blanda med 1 dl lätt créme fraiche. Klicka röran ovanpå lasagnen.
3. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter. Servera med sallad.

RSS 2.0