Chokladcupcakes med vit chokladfrosting
Mums vilka goda cupcakes! Roliga att dekorera också.


Chokladcupcakes med vit chokladfrosting (12 st)
Detta behövs:
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 1/4 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
50 g rumstempererat smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
Frosting:
100 g vit choklad
150 g rumstempererat smör
150 g Philadelphiaost
250 g florsocker
Cupcakesformar
Strössel
Gör såhär:
1. Värm ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjöl, kakao, socker, salt och smör i en stor bunke. Vispa samman med en elvisp.
3. Vispa ihop i en annan skål mjölk och ägg. Häll långsamt ner mjölkblandningen i mjölblandningen. Vispa medans så att klumparna försvinner.
4. Lägg 12 cupcakesformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt. Häll i smeten i formarna så att det täcker ca 2/3. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Prova med en tandpetare - om den är torr så är de klara. Låt svalna.
5. Frostingen: smält chokladen på svag värme i micron. Vispa upp smöret riktigt mjukt och fluffigt. Tillsätt chokladen när den har svalnar lite och fortsätt vispa. Väg upp florsocker och tillsätt det (lite i taget) tillsammans med Philadelphiaosten och vispa ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len.
6. Spritsa på frostingen på cupcakesen och garnera med strössel.
Kommentarer
Trackback