Krämig fiskgryta
En saffransdoftande fiskgryta med rotfrukter, fisk och räkor.


Krämig fiskgryta (4 portioner)
Detta behövs:
8 dl fiskbuljong
2 dl torrt vitt vin
4 dl 7% matlagningsgrädde
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 g saffran
2 stora morrötter
5 potatisar
2 stora palsternackor
1/2 fänkål
300 g skalade räkor
300 g fisk tex torsk och lax
2 msk citronsaft
Matlagningsyoghurt till servering
Salt och peppar
Gör såhär:
1. Skala och tärna alla rotfrukter och potatis. Häll upp oljan i en kastrull och fräs rotfrukter och potatis sakta i 5 minuter.
2. Tillsätt tomatpuré och saffran.
3. Häll på vitt vin och buljong och låt det koka i 15 minuter. Eller tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt grädde och låt sjuda i några minuter till.
4. Smaka av soppan med salt och peppar och citronsaft. Vänd i räkor och fisk och låt sjuda på svag värme i några minuter. Häll upp grytan och servera med matlagningsyoghurt.
Kommentarer
Trackback