Laxfyllda spättarullader

En otroligt festfin rätt för fiskälskaren. Gräddig vitvinssås och pressad potatis. 


Laxfyllda spättarullader (4 portioner) 

Detta behövs: 

10-12 spättafileer (600 g) färsk eller fryst
150 g gravad lax 
1 dl vitt vin 
2 dl vispgrädde 
Salt 
Peppar 
1 tsk potatismjöl 
1 dl lagrad riven ost 
1 tsk fransk senap 
1/2 dl hackad gräslök 
2 hackade vitlöksklyftor 
Smör till formen
Pressad potatis till servering 

Gör såhär: 

1. Sätt ugnen på 225 grader. 
2. Lägg ut spättafileerna på en skärbräda. Lägg en halv skiva lax på varje och rulla ihop. Lägg i en smörad ugnssäker form. Salta och peppra. 
3. Blanda vin, grädde, potatismjöl, ost, senap, gräslök, vitlök. Häll såsen över fisken. 
4. Gratinerna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Servera med pressad potatis. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0