Laxfyllda spättarullader
En otroligt festfin rätt för fiskälskaren. Gräddig vitvinssås och pressad potatis.

Laxfyllda spättarullader (4 portioner)

Detta behövs:
10-12 spättafileer (600 g) färsk eller fryst
150 g gravad lax
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
Salt
Peppar
1 tsk potatismjöl
1 dl lagrad riven ost
1 tsk fransk senap
1/2 dl hackad gräslök
2 hackade vitlöksklyftor
Smör till formen
Pressad potatis till servering
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg ut spättafileerna på en skärbräda. Lägg en halv skiva lax på varje och rulla ihop. Lägg i en smörad ugnssäker form. Salta och peppra.
3. Blanda vin, grädde, potatismjöl, ost, senap, gräslök, vitlök. Häll såsen över fisken.
4. Gratinerna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Servera med pressad potatis.
Kommentarer
Trackback