Gambas al ajillo (räkor i vitlök)

En toppenförrätt. Kommer från södra Spanien. 



Gambas al ajillo (räkor i vitlök) 4 portioner 

Detta behövs: 

200 g större räkor som är råa, skalade 
3-4 vitlöksklyftor 
2 dl olivolja
1 liten färsk chili 
Salt
Fryst persilja 
Baguette till servering 

Gör såhär: 

1. Skala och skiva vitlöken. 
2. Hacka chilin och ta bort kärnorna. 
3. Värm oljan med chilin och vitlök på spisen. Häll i räkorna och låt dem ligga i en kort stund. 
4. Lägg över räkorna och oljan i 4 stycken små ugnsäkra formar. Salta.
5. Sätt in skålarna i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Strö över lite persilja vid servering. Servera med baguett. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0