Budapestrulle/Budapestbakelse
En härlig bakelse med grädde, hasselnötter och mandarin! Enkelt recept. Svåraste är att rulla ihop kakan!




Budapestrulle/Budapestbakelse (6 portioner)
Detta behövs:
3 äggvitor
1,5 dl socker
1/2 dl vetemjöl
50 g hackade hasselnötter
Fyllning:
2.5 dl grädde
1 burk mandariner i lag
Mörk blockchoklad
Florsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa vitor och socker till en fast smet.
3. Blanda mjöl och nötter. Vänd försiktigt ner i marängsmeten.
4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Den ska få lite färg.
5. Stjälp upp (ta loss från pappret och vänd upp och ner) på ett annat bakplåtspapper/folie. Låt kallna.
6. Vispa grädden fast. Bred ut grädden över kakan och strö manderinklyftor över. Rulla ihop som en rulltårta.
7. Smält lite choklad och ringla över. Pudra över florsocker innan servering.
Kommentarer
Trackback