Lax på grönbädd med fetaost- och tomattopping
Lax är det bästa som finns! Spenat, fetaost och soltorkade tomater också!
Lax på grönbädd med fetaost- och tomattopping (4 portioner)
Detta behövs:
4 frysta laxfiléer
1 påse bladspenat
1 pressad vitlöksklyfta
lite olja
1 burk lätt créme fraiche
1 halvt paket fetaost
5-6 st soltorkade tomater i olja
salt och peppar
kokt potatis
Gör såhär:
1. Tina upp laxfiléerna. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Fräs vitlök i olja och blanda ner spenaten och fräs tills den mjuknat. Blanda ner några matskedar créme fraiche. Salta och peppra.
3. Skär soltorkade tomaterna och fetaosten i små bitar. Lägg i en skål och blanda ner resten av créme fraichen till en mjuk kräm. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg spenatblandningen jämt i en ugnssäker form. Lägg ner laxbitarna på rad. Lägg tomat- och fetaostkrämen jämnt över varje filé.
5. In i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Servera med kokt potatis.
Kommentarer
Trackback