Ugnspannkaka med eller utan bacon

Ugnspannkaka som blir lite matigare än vanliga pannkakor. Med eller utan bacon. Serveras gott med sylt och grädde.
 
 
 
Ugnspannkaka med eller utan bacon (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
8 dl mjölk
4 ägg
4 dl vetemjöl (eller 3 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl)
0,5 tsk salt
1 paket bacon
smör att steka i och att smöra formen med
 
sylt och grädde till servering
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2.Ta fram en långpanna (30x40 cm) och klä med bakplåtspapper. Smöra bakplåtspappret och kanterna på pannan.
3. Skär bacon i små bitar. Stek dem i lite smör.
4. Vispa 4 dl mjölk med 4 ägg. Häll i saltet.
5. Häll i 4 dl vetemjöl. Vispa ordentligt så att inga klumpar finns kvar.
6. Häll i 4 dl mjölk till och vispa ordentligt en gång till.
7. Häll smeten i den smorda långpannnan. Om bacon önskas i hela pannkakan - strö över jämt fördelat, annars bara på halva sidan. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Skär upp i bitar och servera med sylt och grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0