Chokladglacerad ananaspannacotta

Panacotta finns det många varianter på. Det är en väldigt god efterätt som också är lätt att göra. Bara koka upp, hälla i portionsformar och ställa in i kylen några timmar. Och mums vad gott det blir!
 
 
Chokladglacerad ananaspannacotta (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
1 ½ gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl krossad ananas
1 msk strösocker
1 msk pressad limejuice
rivet skal av 1 lime
50 g mörk blockchoklad
 
ev. färsk frukt att dekorera med
 
Gör såhär:
 
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2. Koka upp 2 dl vispgrädde, socker och mjölk. Dra kastrullen från värmen. Rör ner ananasen och smaksätt med limesaft och limeskal.
3. Tag upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Lägg ner bladen i gräddmjölken. rör om väl tills bladen smälter.
4. Slå upp pannacottan i 4 portionsglas. Ställ dem i kylen 2-3 timmar tills pannacottan stelnat.
5. Hacka chokladen. Smält den med 1 dl vispgrädde. rör till en jämn sås.
6. Tag glasen ur kulen. Häll på ett skikt av såsen i varje glas. Dekorera gärna med färsk frukt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0