Purjofisk i fin form

Inte min favoritfisk men den är nyttig och bra. Lime kan uteslutas om man inte är alltför förtjust i det. Äggen blir pricken över i:et.

 
Purjofisk i fin form (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
1 purjolök
2 röda paprikor, strimlade
200 g körsbärstomater, halverade
600 g vit fiskfilé, t.ex. flundra eller spätta
salt och peppar
rivet skal och saft av en lime
1 dl fiskbuljong
2 tsk flytande smör eller olja
 
Garnera med:
2 hårdkokta, hackade ägg
lite dill
 
Servera med:
600 g kokt pressad potatis
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj en ugnssäker form och lägg purjo, paprika och tomater i.
3. Krydda fisken med salt, peppar och limeskal och lägg den ovanpå grönsaksblandningen. Häll över limesaft och buljong. Droppa matfettet över.
4. Täck formen med folie och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0