Pasta Vongole á la Linda
Pasta Vongole är en italiensk pastarätt full med godsaker, men ingenting att äta för en som inte gillar skaldjur. Det här är min verison!

Pasta Vongole á la Linda (4-6 portioner)
Detta behövs:
1 kg nätmusslor
16 räkor
1 dl torrt vitt vin
lite fiskbuljong
1 klyfta vitlök
1 schalottenlök
spagetti/pasta
Tomatsås:
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
2 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
1 burk körsbärstomater
1 tsk strösocker
salt
peppar
salvia
Gör såhär:
Tomtatsås:
1. Skala och finhacka vitlök och lök. Stek i olivolja tills det mjuknar.
2. Tillsätt vinet och låt det koka in i löken. Häll på tomaterna och koka ca 5 min. Krydda med socker, salt, peppar och salvia. Låt stå.
Musslorna:
1. Skölj och knacka på musslorna.
2. Ta en stor kastrull. Häll i vinet, fiskbuljon, vitlök och lök. Hetta upp.
3. Häll i musslorna och lägg på ett lock. Värm upp tills musslorna öppnar sig. De musslor som inte öppnar sig ska man kasta.
4. Häll av buljonen och lägg musslorna i tomatsåsen.
5. Skala räkorna och lägg i.
Pasta:
1. Koka pasta efter hur många personer ni är. Se anvisningar på paketet.
Blanda pasta, musslor, räkor och tomatsås.
Kommentarer
Trackback