Krämig currygryta med kyckling och grönsaker
En väldoftande och krämig currygryta med kyckling och grönsaker.

Krämig currygryta med kyckling och grönsaker (4 portioner)
Detta behövs:
600 g kycklingfilé
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1/2 purjolök
Smör till stekning
Curry, paprikapulver, salt och peppar efter behag
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
2 tsk soja
1 msk kalvfond
1 burk minimajs
1 msk fryst persilja
Servera med ris.
Gör såhär:
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Putsa och skär kycklingen i små strimlor.
3. Skär paprika, lök, vitlök och purjolök i mindre bitar. Fräs i lite smör tills det mjuknat. Lägg åt sidan.
4. Bryn kycklingen i lite smör. Tillsätt curry, paprikapulver, salt och peppar. Lägg tillbaka grönsakerna och låt fräsa tillsammans i några minuter. Skär minimajsen i mindre bitar.
5. Tillsätt grädde, creme fraiche, soja, fond och minimajs. Låt allt sjuda tillsammans i 10-15 minuter. Tillsätt lite persilja i slutet. 6. Servera med ris.
Kommentarer
Trackback