White chocolate chip cookies med hasselnötter

Otroligt goda kakor som dessutom är lättbakade! 


White chocolate chip cookies med hasselnötter (24 st)

 

Detta behövs:


175 g smör
2 dl farinsocker
1 dl socker
1 tsk salt
2 ägg
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
200 g vit choklad
100 g hasselnötter

 

Gör såhär:

 

1. Smält smöret.
2. Blanda smör med farinsocker, socker, salt och ägg.
3. I en separat skål, blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Blanda med smörblandningen.
4. Hacka 100 g vit choklad och blanda i smeten. Spar resterande 100 g till senare.
5. Hacka 100 g hasselnötter och blanda i smeten.
6. Kyl degen i kylskåpet i 30-40 minuter.
7. Sätt på ugnen på 175 grader.
8. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
9. Rulla bollar av degen ca. 30-40 g per kaka. Platta inte ut dem utan låt dem vara runda bollar.
10. In i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
11. Hacka resterande 100 g choklad.
12. Ta ut kakorna och strössla på vit choklad medan kakorna är varma.




Krämig currygryta med kyckling och grönsaker

En väldoftande och krämig currygryta med kyckling och grönsaker.
 
 
Krämig currygryta med kyckling och grönsaker (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
600 g kycklingfilé
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1/2 purjolök
Smör till stekning
Curry, paprikapulver, salt och peppar efter behag
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
2 tsk soja
1 msk kalvfond
1 burk minimajs
1 msk fryst persilja
 
Servera med ris.
 
Gör såhär:
 
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Putsa och skär kycklingen i små strimlor.
3. Skär paprika, lök, vitlök och purjolök i mindre bitar. Fräs i lite smör tills det mjuknat. Lägg åt sidan.
4. Bryn kycklingen i lite smör. Tillsätt curry, paprikapulver, salt och peppar. Lägg tillbaka grönsakerna och låt fräsa tillsammans i några minuter. Skär minimajsen i mindre bitar.
5. Tillsätt grädde, creme fraiche, soja, fond och minimajs. Låt allt sjuda tillsammans i 10-15 minuter. Tillsätt lite persilja i slutet. 6. Servera med ris.

RSS 2.0