Vårgrön fläskfilé

En av de godaste fläskfilérätterna jag har lagat. En riktig helgfavorit. Sparris och spenat är så himla gott ihop med fläskfilén. 
Vårgrön fläskfilé (4 portioner) 

Detta behövs: 

500 g fläskfilé 
Salt och peppar 
1 msk smör 
2 dl vispgrädde 
1 msk koncentrerad kalvfond 
1-2 msk dijonsenap 
1 msk vinäger
125 g färsk/fryst bladspenat 
1 gul lök hackad 
2 vitlöksklyftor pressade 
1/2 dl hackad dill 
1/2 dl hackad gräslök 
Kokt sparris och pasta till servering 

Gör såhär: 

1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra och bryn köttet i en stekpanna med smör. Ta upp från stekpannan och lägg i en skål. 
2. Bryn lök, vitlök och spenat. Ta upp och lägg i en skål åt sidan. 
3. Lägg i köttet i pannan igen. Tillsätt grädde, fond, vinäger, senap, salt och peppar. Låg koka in med köttet i 5 minuter. 
4. Koka pastan och sparrisen. 
5. Lägg i spenatblandningen och örterna i såsen strax innan servering. Servera rätten med pasta och sparris. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0