Vårgrön fläskfilé
En av de godaste fläskfilérätterna jag har lagat. En riktig helgfavorit. Sparris och spenat är så himla gott ihop med fläskfilén.
Vårgrön fläskfilé (4 portioner)

Detta behövs:
500 g fläskfilé
Salt och peppar
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
1-2 msk dijonsenap
1 msk vinäger
125 g färsk/fryst bladspenat
1 gul lök hackad
2 vitlöksklyftor pressade
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
Kokt sparris och pasta till servering
Gör såhär:
1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra och bryn köttet i en stekpanna med smör. Ta upp från stekpannan och lägg i en skål.
2. Bryn lök, vitlök och spenat. Ta upp och lägg i en skål åt sidan.
3. Lägg i köttet i pannan igen. Tillsätt grädde, fond, vinäger, senap, salt och peppar. Låg koka in med köttet i 5 minuter.
4. Koka pastan och sparrisen.
5. Lägg i spenatblandningen och örterna i såsen strax innan servering. Servera rätten med pasta och sparris.
Kommentarer
Trackback