Lammfärsbullar med blomkålspuré och ärtor
Blomkålspuré är så himla gott och mättande. Lammfärsbullarna passar så bra till! Enkel men lite lyxigare vardgsrätt!


Lammfärsbullar med blomkålspuré och ärtor (4 portioner)
Detta behövs:
400 gram lammfärs
1/2 gul lök
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 kruka basilika
1 msk smör
Blomkålspuré
1 blomkålshuvud (4-600 gram)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl créme fraice
2 krm salt
Ärtor
100 g frysta gröna ärtor
1 msk smör
2 msk dill
Gör såhär:
1. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, ägg, basilika, salt och peppar. Forma till köttbullar. Stek dem i smör i en stekpanna i ca 5 minuter.
2. Ansa blomkålen och dela den i mindre delar. Skala och hacka lök och vitlök. Koka blomkål, lök och vitlök i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och mixa med créme fraiche till en slät pure. Smaka av med salt.
3. Värm ärterna i smöret. Tillsätt dill.
4. Servera!
Kommentarer
Trackback