Indiska lammjärpar med linser
Extremt god rätt! Såsen med tomat och spenat är helt fantastisk!

Indiska lammjärpar med linser (4 portioner)
Detta behövs:
1 stor rödlök
1 förpackning kokta gröna linser (380 g)
400 g lammfärs
2 msk + 2 msk kalvfond
2 msk vatten
1 tsk salt
1 tsk peppar
1/2 msk + 1 msk garam masala
2 burkar hela körsbärstomater (á 400 g)
1 ask färsk bladspenat (70 g)
olja att steka i
3 dl couscous till servering
Gör såhär:
1. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål.
2. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala. Forma till små järpar.
3. Stek järparna i en stekpanna i ca 3 minuter. Tillsätt lök och låt fräsa tills den blivit mjuk. Strö över 1 msk garam masala och låt fräsa med 1 minut. Tillsätt tomater och 2 msk fond och rör om. Låt småputtra under lock i ca 10 minuter.
4. Rör ner linser och spenat och låt koka upp. Servera med couscous.
Kommentarer
Trackback