Fyllda kycklingrullader i tomatsås
Härligt goda kycklingrullader med mycket smak. Enkla att göra också.

Fyllda kycklingrullader i tomatsås (4 portioner)
Detta behövs:
Kycklingrullader:
1 paket tvådelad kycklingfilé
1 liten röd chili, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
6-8 soltorkade tomater i olja, hackade
1 paket fetaost, smulad
1,5 dl panko (asiatiskt ströbröd
olivolja
salt och peppar
tandpetare
Tomatsås:
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
balsamicokräm
salt, peppar och kryddor efter smak
olja att steka i
Servera med pasta.
Gör såhär:
1. Stek vitlök och röd chili i olivolja i några minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
2. Blanda fetaost, soltorkade tomater, panko, vitlök och chili till en jämn röra i en skål.
3. Ta fram en ugnssäker form och smörj den. Lägg de delade kycklingfiléerna på en skärbräda. Lägg sedan en liten rund klick av röran i mitten av varje kyckling. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Lägg de färdiga kycklingrulladerna i den smorda formen.
4. Pensla rulladerna med lite olivolja och krydda med salt och peppar.
5. Sätt på ugnen på 175 grader. Låt rulladerna vara inne i ca 35 minuter eller till att innertermperaturen är 70 grader.
6. Tomatsås: Stek lök och vitlök lätt i olja. Häll på krossade tomater, 3 msk tomatpuré, lite balsamicokräm och låt koka upp. Krydda efter smak.
7. Servera kycklingrulladerna med pasta och tomatsås.
Kommentarer
Trackback