Krämig risotto med kyckling, tomat och basilika

Krämig risotto med kyckling, tomat och basilika (4 portioner)
Detta behövs:
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk smör
3 dl okokt vanligt ris
7 dl hönsbuljong (tärning plus vatten)
1 grillad kyckling eller 3 st stekta och strimlade filéer
3 stora plommontomater
1/2 kruka basilika
1-2 dl créme fraiche
1 dl färskriven parmesanost
Salt och peppar
Servera med en sallad
Gör såhär:
1. Hacka löken och pressa vitlök. Fräs det i lite smör i en kastrull. Tillsätt buljong och ris och låt koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
2. Rensa kycklingen eller strimla och stek kycklingfiléerna. Skölj och tärna tomaterna. Repa bladen fråb basilikan.
3. Rör ner creme fraiche och ost i riset. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner kyckling, tomat och basilika i riset.
4. Servera risotton med en grönsallad.