Pastagratäng med kassler och broccoli
En mycket god vardagsrätt som tar lite extra tid att göra. Det blir många portioner och räcker till flera matlådor!

Pastagratäng med kassler och broccoli (6 portioner)
Detta behövs:
500 gram kassler
4 dl pasta penne
4 morrötter
1 purjolök
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
200 gram frysta broccoli buketter
1 paket färska körsbärstomater
1 dl riven ost, smakrik
2 msk margarin
olja
Ostsås
4 dl matlagningsgrädde
2 msk maizena
1 dl riven ost, smakrik
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj en ugnssäker form med margarin. Strimla kasslern, skiva purjon, löken, vitlöken och riv morrötterna.
3. Koka pastan "al denté".
4. Fräs purjon, löken, vitlöken och morrötterna mjukt i lite olja/margarin.
5. Lägg i pastan i botten av formen och häll på kassler och grönsaksblandningen.
6. Gör såsen. Koka upp matlagningsgrädden i en kastrull. Vispa ihop maizenamjölet med lite kallt vatten och vispa i det i kastrullen till en sås. Blanda ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
7. Häll såsen över pastablandningen i formen. Lägg på hela broccolibuketter och halverade körsbärstomater. Blanda om något. Strö över den rivna osten över hela gratängen. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera med sallad.
Kommentarer
Trackback