Mammas godaste västerbottenpaj

Min absolut favoritpaj är mammas västerbottenpaj. Passar perfekt att ha som tillbehör till kräftskivan eller att bara äta den som den är och servera med lite sallad. Helt underbart god! Ps. Lika god att äta till frukost dagen efter!
 
 
Mammas godaste västerbottenpaj (8-10 portioner)
 
Detta behövs:
 
Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten
lite salt
 
Fyllning:
2 ägg
3 dl västerbottenost, brännvinsost eller annan stark ost
1,5 dl vispgrädde
salt och peppar
 
Gör såhär:
 
1.Sätt ugnen på 200 grader
2. Skär smöret i små tärningar. Blanda ihop med mjöl och salt i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt 2 msk iskallt vatten och blanda ihop så det blir en fin deg.
3. Lägg degen i en bunke i kylskåpet ca 1 timme.
4. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Nagga botten och kanterna. Lägg in i kylskåpet igen ca 1 timme.
5. Förgrädda pajskalet i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
6. Ta ut pajskalet. Vispa ihop äggen med vispgrädde och salt och peppar. Tillsätt den rivna osten och häll smeten i det förgräddade pajskalet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Mot slutet kan man täcka över pajen med lite folie så att den inte bränns.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0