Kycklingfilé i ugn med bacon och mozarella
Det här receptet har blivit ett av mina favoritrecept. Har hittills bara lagat det 2 gånger men jag lovar att det kommer bli fler! Gott gott!
Kycklingfilé i ugn med bacon och mozarella (4 portioner)
Detta behövs:
4 kycklingfiléer
4 skivor bacon
1 mozarella
salt, peppar, timjan
lite olja
1 påse potatiskroketter
sallad
tomat
gurka
morötter
tzatziki
Gör såhär:
Ugn: 175 grader
1. Gör en liten skåra i mitten på varje kycklingfilé. Salta, peppra och krydda med lite timjan.
2. Skär 4 rejäla bitar av mozarellan och lägg mitt i skåran.
3. Ta fram 4 skivor bacon och skär dem i hälften. Lägg 2 bitar (halvor) på kycklingen så att de täcker mozarellan.
4. Olja en ugnssäker form och lägg i kycklingfiléerna. Stek i ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter (eller till att innertemperaturen på kycklingen är 70 grader).
5. Tillaga potatiskroketterna i ugnen. Se tillagning på förpackningen.
6. Gör en stor sallad av sallad, tomat, gurka och morötter. Servera med tzatziki.
Kommentarer
Trackback