Fiskgryta med saffran och vitt vin

En ljuvlig fiskgryta med saffran och vitt vin. 


Fiskgryta med saffran och vitt vin (4-6 portioner) 

Detta behövs: 

4 portioner fryst laxfile 
200 g frysta räkor 
8 potatisar 
2 morrötter 
3 vitlöksklyftor 
1 gul lök 
1/2 purjolök 
1 fänkål 
1 påse saffran 0.5 g
3 msk tomatpuré 
1 burk körsbärstomater (400 g) 
3 dl torrt vitt vin 
5 dl vatten 
2 msk kycklingfond 
2 msk skaldjursfond 
Torkad timjan 
Salt 
Peppar 
Olja 
Creme fraiche till servering 

Gör såhär: 

1. Skala och hacka potatis, lök, vitlök, morötter, purjo och fänkål i mindre bitar. 
2. Fräs vitlök, lök och purjo i olivolja i 2-3 minuter i en stor kastrull. Mortla saffran med lite salt och tillsätt det och tomatpuré. Fräs ytterligare 1 minut. 
3. Tillsätt morot, fänkål, potatis. Låt fräsa med. 
4. Tillsätt vin, tomater, vatten, båda fonderna, timjan salt och pepper. Låt småkoka (6/12) under lock i ca 30-35 minuter eller tills grönsakerna har mjuknat. 
5. Skär fisken i 2-3 cm stora kuber. Lägg i fisken i grytan. Låt koka med på svag värme i ca 5 minuter tills fisken är klar. 
6. Smaka av med salt och peppar. Toppa med räkor och servera med creme fraiche. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0