Laxburgare med kokosris

Med smaker från Thailand. Härlig lax med smakrikt ris.

Laxburgare med kokosris (4 portioner) 


Detta behövs: 

4 laxburgare 
4 skivor stark ost 
Smör att steka i
4 dl jasminris 
4 dl kokosmjölk 
4-5 dl vatten 
Rivet skal av 1 lime
1 dl riven kokos 

Gör såhär: 

1. Stek laxburgarna och lägg på osten. Lägg åt sidan. 
2. Blanda ris, kokosmjölk, vatten, lime i en kastrull med tjock botten. Låt koka upp och låt sedan småkoka på låg värme i 35-40 minuter eller tills all vätska försvunnit. Blanda i den rivna kokosen. 
3. Servera laxen med riset. 




Oxfilépasta

Mycket god pasta med oxfilé, svamp och grädde. 

Oxfilépasta (4 portioner) 

Detta behövs:

Linguine pasta för 4 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
En stor näve shitake svamp
1/2 burk soltorkade tomater
5 dl grädde
1 hönsbuljongtärning 
3 msk soja 
1 dl rödvin 
Smör att steka i 
Salt och peppar 

Gör såhär: 

1. Koka pastan enligt förpackningen. 
2. Hacka lök, vitlök, svamp och soltorkade tomater. Stek det i lite smör och lägg sedan undan. 
3. Skär köttet i mindre delar. Stek det i lite smör med salt och peppar. Häll i lökblandningen och stek tillsammans en stund. 
4. Häll på grädde, soja, buljong och vin. Låt puttra i ca 5 minuter. Salta och peppra om det behövs. Servera med pasta. 



RSS 2.0