Enkel risotto med sparris och paprika

Risotto är min absoluta favoritmat. Krämigt, mjukt, fylligt och smakrikt. Smakar nästan ännu bättre dagen efter. Receptet tar ca 20 minuter att laga.
 
 
 
Enkel Risotto med sparris och paprika (4 personer)
 
Detta behövs:
 
4 dl avorioris
1 bunt grön sparris
1 röd paprika
1 vitlösklyfta
1 gul lök
7-8 dl kycklingbuljong
50 g riven parmesan
25 g smör
olja att steka i
salt och peppar
 
Gör såhär:
 
1. Koka upp kycklingbuljongen. 7-8 dl vatten plus 1,5 hönsbuljongtärning. Ställ åt sidan.
2. Hacka sparris, paprika, vitlök och lök till mindre bitar. Ta fram en bra stekpanna/kastrull att tillaga risotton i.
3. Hetta upp olja i pannan. Fräs sedan alla grönsaker tills de mjuknat lite. Häll i allt avorioris och fräs med ett tag.
4. Sänk värmen och häll i ca 1-2 dl buljong åt gången. Späd riset och rör om. Låt buljongen koka in i riset och när det ser lite "torrare" ut så späder man med mer buljong på låg värme och rör om tills riset är färdigt. Ibland behöver man inte använda all vätska. Risotton ska vara krämig och riset mjukt.
5. Ställ risotton åt sidan. Salta och peppra. Häll i riven parmesan och en rejäl klick smör. Smaka av igen. Kan serveras till mycket. På bilden använde vi oss bara av stekt kycklingfilé men funkar även till fisk och skaldjur t.ex. tigerräkor.
 

Sommarsmoothie

Åh åh åh så gott! En fräsch smoothie med blandade goda bär. Perfekt att ha till frukost eller mellis!
 
 

Sommarsmoothie (2 port)

Detta behövs:

1,5 dl blandande frysta bär (hallon, blåbär, björnbär)
3 dl naturell yoghurt
1 dl mjölk

Gör såhär:

1. Lägg alla ingredienserna i en matberedare och mixa.
2. Häll upp i ett glas och servera!


RSS 2.0