Pasta med salsiccia och pesto

En enkel festmåltid med färsk, god salsiccia. Hemmagjord pesto är det bästa som finns! 


Pasta med salsiccia och pesto (4 portioner) 

Detta behövs: 

1 paket färsk pasta, t.ex. Paolo Robertos pasta 
Salt i pastavattnet 
1 paket färsk salsiccia med 4 korvar 
1 paket parmaskinka 
Parmesan 
Olja och smör att steka i 
1 sats hemmagjord pesto (http://receptomato.blogg.se/2013/october/pappas-grona-pesto.html) 

Gör såhär: 

1. Koka pastan enligt anvisning. 
2. Bryn korvarna hela så att de får färg. Skiva upp dem och stek igen till de är genomstekta. 
3. Servera pasta med salsiccia, parmesan, parmaskinka och hemmagjord pesto. 

Laxburgare

En het laxburgare med få kalorier. 


Laxburgare (4 portioner) 

Detta behövs:

4 frysta portionslaxar 
4 salladslökar 
1 tsk salt 
1/2 röd chili färsk 
2 äggulor 
2 msk ströbröd 
Olja att steka i 

Tillbehör:

8 rostade brödskivor med fullkorn 
Sallad
Tomat
Avokado 

Gör såhär: 

1. Hacka salladslök och chili. Skär laxen i mindre bitar. Häll alla ingredienser till laxburgarna i en mixer. Mixa lätt. Forma till 4 biffar. 
2. Stek biffarna i olja på medelstark värme. 
3. Rosta brödet och servera med grönsakerna. 


Budapestrulle/Budapestbakelse

En härlig bakelse med grädde, hasselnötter och mandarin! Enkelt recept. Svåraste är att rulla ihop kakan! 



Budapestrulle/Budapestbakelse (6 portioner) 

Detta behövs:

3 äggvitor 
1,5 dl socker 
1/2 dl vetemjöl 
50 g hackade hasselnötter 

Fyllning:

2.5 dl grädde 
1 burk mandariner i lag 
Mörk blockchoklad
Florsocker 

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Vispa vitor och socker till en fast smet. 
3. Blanda mjöl och nötter. Vänd försiktigt ner i marängsmeten. 
4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Den ska få lite färg. 
5. Stjälp upp (ta loss från pappret och vänd upp och ner) på ett annat bakplåtspapper/folie. Låt kallna. 
6. Vispa grädden fast. Bred ut grädden över kakan och strö manderinklyftor över. Rulla ihop som en rulltårta. 
7. Smält lite choklad och ringla över. Pudra över florsocker innan servering. 

Lax- och spenatpasta

Min absoluta favoriträtt! Går alltid hem och smakar fantastiskt. Lax och spenat med en gräddig sås passar så bra ihop! För en smalare sås, välj en grädde på 4% fett. 


Lax- och spenatpasta (4-6 portioner) 

Detta behövs: 

1 paket fryst portionslax (4 bitar) 
250 g färsk spenat 
5 dl matlagningsgrädde 
2 vitlöksklyftor 
1 gul lök 
1 grönskasbuljongtärning
1 liten burk kräftstjärtar 
Smör/olja att steka i 
Salt
Peppar
Pasta till servering 
Sallad till servering 

Gör såhär: 

1. Koka pastan enligt förpackningen. 
2. Tina laxen. Skär i kuber 2x2 cm. 
3. Hacka lök och vitlök. Stek i lite smör i en panna. Skölj spenaten och lägg i den i pannan. Låt allt fräsa tillsammans. 
4. Lägg i laxen i pannan. Stek på svag värme. 
5. När laxen är färdig häll i grädden och låt koka in. Tillsätt buljongtärningen och smaka av med salt och peppar. 
6. Toppa med kräftstjärtar vid servering. Servera med pasta och en stor sallad. 

Köttfärsröra med svamp och matvete

Ett hälsosamt recept med lagom mycket fett och kolhydrater. Endast 329 kalorier /pp.
 
 
Köttfärsröra med svamp och matvete (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
2 dl matvete
3,5 dl vatten
1 grönsaksbuljontärning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
400 g nötfärs
200 g blandad svamp
1 burk hela tomater (400 g)
3 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
smör att steka i
salt och peppar
 
Gör såhär:
 
1. Häll matvete, vatten och buljong i en kastrull.
2. Låt koka under lock på svag värme i 15 minuter. Ta av från värmen och låt stå och svälla några minuter innan servering.
3. Skala och hacka lök och vitlök.
4. Skala morot och palsternacka, riv dem grovt på rivjärn.
5. Smält smör i en stor gryta och fräs lök och rotfrukter i några minuter.
6. Stek köttfärs och svamp i en stekpanna och häll det sedan i grytan med rotfrukter. Smaka av med salt och peppar.
7. Tillsätt tomaterna, vatten och kalvfond.
8. Låt såsen koka i ca 10 minuter. Rör om då och då.
9. Smaka av grytan och servera köttfärsröran med matvete och en fräsch sallad.

Vaniljpannacotta med limemarinerade bär

Fräsch, klassisk och enkel efterrätt att slänga ihop! Låt den stelna i kylen i ca 4 timmar. 



Vaniljpannacotta med limemarinerade bär (4 portioner) 

Detta behövs: 

1 gelatinblad 
1 tsk vaniljsocker 
100 g vit choklad 
2 dl vispgrädde 
2 msk mjölk 

1/2 lime (saft och skal) 
2 1/2 tsk socker eller steviasocker 
2 dl blandade frusna upptinade bär; t.ex. Hallon och björnbär 

Gör såhär: 

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Hacka chokladen i mindre bitar. 
2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker. Ta kastrullen från plattan och blanda i chokladen och gelatinbladet. Låt det smälta under omrörning. 
3. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt i 4 timmar. 
4. Tina bären. Blanda med socker/stevia och riv skalet av 1/2 lime och saft från limen. Låt marineras 1 timme innan servering. Servera pannacottan med de limemarinerade bären. 


Laxfyllda spättarullader

En otroligt festfin rätt för fiskälskaren. Gräddig vitvinssås och pressad potatis. 


Laxfyllda spättarullader (4 portioner) 

Detta behövs: 

10-12 spättafileer (600 g) färsk eller fryst
150 g gravad lax 
1 dl vitt vin 
2 dl vispgrädde 
Salt 
Peppar 
1 tsk potatismjöl 
1 dl lagrad riven ost 
1 tsk fransk senap 
1/2 dl hackad gräslök 
2 hackade vitlöksklyftor 
Smör till formen
Pressad potatis till servering 

Gör såhär: 

1. Sätt ugnen på 225 grader. 
2. Lägg ut spättafileerna på en skärbräda. Lägg en halv skiva lax på varje och rulla ihop. Lägg i en smörad ugnssäker form. Salta och peppra. 
3. Blanda vin, grädde, potatismjöl, ost, senap, gräslök, vitlök. Häll såsen över fisken. 
4. Gratinerna i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Servera med pressad potatis. 


Gambas al ajillo (räkor i vitlök)

En toppenförrätt. Kommer från södra Spanien. 



Gambas al ajillo (räkor i vitlök) 4 portioner 

Detta behövs: 

200 g större räkor som är råa, skalade 
3-4 vitlöksklyftor 
2 dl olivolja
1 liten färsk chili 
Salt
Fryst persilja 
Baguette till servering 

Gör såhär: 

1. Skala och skiva vitlöken. 
2. Hacka chilin och ta bort kärnorna. 
3. Värm oljan med chilin och vitlök på spisen. Häll i räkorna och låt dem ligga i en kort stund. 
4. Lägg över räkorna och oljan i 4 stycken små ugnsäkra formar. Salta.
5. Sätt in skålarna i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Strö över lite persilja vid servering. Servera med baguett. 

RSS 2.0