Indisk gryta

Godaste och enklaste indiska grytan! Om man inte orkar skära grönsaker kan man köpa en färdigpåse med frysta.
 
 
Indisk gryta (4 portioner)
 
Detta behövs:

400 g kycklingfilé
1 burk felix grytbas - indisk korma
2 morrötter
1/2 squash
1 röd paprika
ca 5 champinjoner
olja eller smör att steka i
nudlar eller ris
 
Gör såhär:
 
1. Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Stek dem i smör eller olja tills de mjuknat lite. Lägg över i en skål.
2. Strimla kycklingen och stek gyllenbrun. Lägg i grönsakerna i stekpannan igen och häll i grytbasen.
3. Låt sjuda på svag värme under omrörning, ca 5 minuter.
4. Severa med nudlar eller ris.

Orientalisk kycklinggryta

Det här är ett recept från min gamla hem- och konsumentkunskapsbok som jag hade när jag gick i högstadiet. Ett lätt recept, går snabbt att göra och har inte allt för många ingredienser. Mycket god smak med salt från såsen och sötma från äpplena som strös på.
 
 
Orientalisk kycklinggryta (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
300 g kycklingkött (eller fläsk)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 klyftor vitkål
1 röd paprika
2 morrötter
4 msk matfett
3 tsk curry
4 krm salt
2 krm peppar
4 krm paprika pulver
2 krm chilipulver
1 hönsbuljontärning
3 dl vatten
1 dl lättcréme fraiche
1 tsk soja
2 äpplen
2 tsk vetemjöl + 1/2 dl vatten
ris till servering
 
Gör såhär:
 
1. Skär köttet i strimlor.
2. Skala och finhacka löken.
3. Skölj och strimla vitkål, paprika och morrötter.
4. Förstek köttet i matfett i en stekpanna så att det får en stekyta. Lägg köttet i en skål.
5. Fräs curryn i matfettet i en stekpanna eller stekgryta.
6. Lägg i lök, pressad vitlök, vitkål, paprika och morrötter. Rör om och låt fräsa ca 1 min.
7. Lägg i köttet. Tillsätt salt, peppar och kryddor. Rör om.
8. Tillsätt buljongtärning, vatten, créme fraiche och soja. Låt grytan sjuda under lock i ca 15 minuter. Rör om då och då.
9. Skölj, dela och kärna ur äpplet. Skär det i tärningar.
10. Rör ut mjölet i kallt vatten och tillsätt det under omrörning. Rör om. Tillsätt sedan äppeltärningarna.
11. Låt grytan sjuda under lock 3-5 minuter. Servera med ris.

Superdupergoda äpple- och kanelmuffins

Jag är inget stort fan av muffins i vanliga fall, men fy f*n va' goda de här muffinsarna var! Godaste jag smakat. Så fylliga, smakrika, krämiga och söta. Mums alltså!
 
 
Superdupergoda äpple- och kanelmuffins (12 st)
 
Detta behövs:
 
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
0,25 tsk salt
1 dl mjölk
3 msk äppelmos
2 st äpplen
1 dl farinsocker
2 msk malen kanel
50 gram smör
 
Gör såhär:
 
1. Rör smör och socker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget.
2. Blanda vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och salt i en bunke. Rör sedan ner mjölblandningen i den andra blandningen.
3. Tillsätt sist mjölken och äppelmoset. Rör till en jämn smet.
4. Skala och skär äpplena i småbitar. Lägg dem i en skål och strö över farinsocker och kanel. Smält smöret och blanda det med äpplena.
5. Plavera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3. Lägg i ca 1 msk äppelblandning i varje muffins och tryck försiktigt ner den lite.
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

RSS 2.0