Thailändsk köttfärssås
En mumsig köttfärssås med inspiration från Thailand.
Thailändsk köttfärssås (4 portioner)
Detta behövs:
1 gul lök
1 bit purjolök
1 liten bit färsk ingefära
1 citrongräs
2 msk röd currypasta
1 msk rapsolja
400 g blandfärs
1 burk 400 ml kokosmjölk
1/2 röd chili
2 msk fisksås
2 msk ostronsås
1 tsk råsocker
100 g färsk spenat
Rivet skal av 1/2 lime
Hackade cashewnötter
Limeklyftor
Ris till servering
Gör såhär:
1. Skala och hacka lök, purjolök och chili. Skala och riv ingefäran. Skär av roten på citrongräset och banka på den med knivskaftet. Finhacka roten.
2. Bryn färsen i olja med lök, purjo, ingefära, citrongräs, chili och currypasta.
3. Tillsätt fisksås, kokosmjölk, ostronsås, limeskal och socker. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Tillsätt spenaten på slutet. Servera med cashewnötter, limeklyftor och ris.
Kommentarer
Trackback