Chokladcupcakes med vit chokladfrosting

Mums vilka goda cupcakes! Roliga att dekorera också. 


Chokladcupcakes med vit chokladfrosting (12 st) 

Detta behövs: 

1 1/2 dl vetemjöl 
1/2 dl kakao 
1 1/4 dl socker 
1 1/2 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
1 krm salt 
50 g rumstempererat smör 
1 1/4 dl mjölk 
1 ägg 

Frosting: 

100 g vit choklad 
150 g rumstempererat smör
150 g Philadelphiaost 
250 g florsocker 

Cupcakesformar 
Strössel 

Gör såhär: 

1. Värm ugnen på 175 grader. 
2. Blanda mjöl, kakao, socker, salt och smör i en stor bunke. Vispa samman med en elvisp. 
3. Vispa ihop i en annan skål mjölk och ägg. Häll långsamt ner mjölkblandningen i mjölblandningen. Vispa medans så att klumparna försvinner. 
4. Lägg 12 cupcakesformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt. Häll i smeten i formarna så att det täcker ca 2/3. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Prova med en tandpetare - om den är torr så är de klara. Låt svalna. 
5. Frostingen: smält chokladen på svag värme i micron. Vispa upp smöret riktigt mjukt och fluffigt. Tillsätt chokladen när den har svalnar lite och fortsätt vispa. Väg upp florsocker och tillsätt det (lite i taget) tillsammans med Philadelphiaosten och vispa ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len. 
6. Spritsa på frostingen på cupcakesen och garnera med strössel. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0