Thaigryta med fläskfilé
Grytan går snabbt att tillaga och vill man ha mer hetta är det bara att lägga till mer chili!
Thaigryta med fläskfilé (4 portioner)
Thaigryta med fläskfilé (4 portioner)
Detta behövs:
1 purjo
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
500 g fläskfilé
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 msk soja
1 msk fisksås
1 röd paprika
Salt
Peppar
Olja
1 avokado till servering
Gör såhär:
1. Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Finhacka vitlöken. Blanda purjo, chili, vitlök och ingefära.
2. Putsa fläskfilén och skär den i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bitarna ca 1 minut på varje sida. Tillsätt purjoblandningen och stek i 2 minuter till.
3. Håll på kokosmjölk, soja, fisksås och kryddor. Låt det koka på medelvärme i 5 minuter.
4. Kärna ur och strimla paprikan. Låt den koka med fläskfilén den sista minuten. Skala och skär upp avokadon. Serveras till rätten.
5. Koka risnudlar enligt paketet.
Kommentarer
Trackback