Thaigryta med fläskfilé

Grytan går snabbt att tillaga och vill man ha mer hetta är det bara att lägga till mer chili! 


Thaigryta med fläskfilé (4 portioner) 

Detta behövs: 

1 purjo 
1 röd chili 
2 vitlöksklyftor 
1 msk riven ingefära 
500 g fläskfilé 
1 burk kokosmjölk (400 ml) 
1 msk soja 
1 msk fisksås 
1 röd paprika 
Salt 
Peppar
Olja 
1 avokado till servering 

Gör såhär: 

1. Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Finhacka vitlöken. Blanda purjo, chili, vitlök och ingefära. 
2. Putsa fläskfilén och skär den i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bitarna ca 1 minut på varje sida. Tillsätt purjoblandningen och stek i 2 minuter till. 
3. Håll på kokosmjölk, soja, fisksås och kryddor. Låt det koka på medelvärme i 5 minuter. 
4. Kärna ur och strimla paprikan. Låt den koka med fläskfilén den sista minuten. Skala och skär upp avokadon. Serveras till rätten. 
5. Koka risnudlar enligt paketet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0