Vaniljpannacotta med limemarinerade bär
Fräsch, klassisk och enkel efterrätt att slänga ihop! Låt den stelna i kylen i ca 4 timmar.
Vaniljpannacotta med limemarinerade bär (4 portioner)
Detta behövs:
1 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
1/2 lime (saft och skal)
2 1/2 tsk socker eller steviasocker
2 dl blandade frusna upptinade bär; t.ex. Hallon och björnbär
Gör såhär:
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Hacka chokladen i mindre bitar.
2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker. Ta kastrullen från plattan och blanda i chokladen och gelatinbladet. Låt det smälta under omrörning.
3. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt i 4 timmar.
4. Tina bären. Blanda med socker/stevia och riv skalet av 1/2 lime och saft från limen. Låt marineras 1 timme innan servering. Servera pannacottan med de limemarinerade bären.
Kommentarer
Trackback