Vaniljpannacotta med limemarinerade bär

Fräsch, klassisk och enkel efterrätt att slänga ihop! Låt den stelna i kylen i ca 4 timmar. 



Vaniljpannacotta med limemarinerade bär (4 portioner) 

Detta behövs: 

1 gelatinblad 
1 tsk vaniljsocker 
100 g vit choklad 
2 dl vispgrädde 
2 msk mjölk 

1/2 lime (saft och skal) 
2 1/2 tsk socker eller steviasocker 
2 dl blandade frusna upptinade bär; t.ex. Hallon och björnbär 

Gör såhär: 

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Hacka chokladen i mindre bitar. 
2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker. Ta kastrullen från plattan och blanda i chokladen och gelatinbladet. Låt det smälta under omrörning. 
3. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt i 4 timmar. 
4. Tina bären. Blanda med socker/stevia och riv skalet av 1/2 lime och saft från limen. Låt marineras 1 timme innan servering. Servera pannacottan med de limemarinerade bären. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0