Lax- och spenatpasta

Min absoluta favoriträtt! Går alltid hem och smakar fantastiskt. Lax och spenat med en gräddig sås passar så bra ihop! För en smalare sås, välj en grädde på 4% fett. 


Lax- och spenatpasta (4-6 portioner) 

Detta behövs: 

1 paket fryst portionslax (4 bitar) 
250 g färsk spenat 
5 dl matlagningsgrädde 
2 vitlöksklyftor 
1 gul lök 
1 grönskasbuljongtärning
1 liten burk kräftstjärtar 
Smör/olja att steka i 
Salt
Peppar
Pasta till servering 
Sallad till servering 

Gör såhär: 

1. Koka pastan enligt förpackningen. 
2. Tina laxen. Skär i kuber 2x2 cm. 
3. Hacka lök och vitlök. Stek i lite smör i en panna. Skölj spenaten och lägg i den i pannan. Låt allt fräsa tillsammans. 
4. Lägg i laxen i pannan. Stek på svag värme. 
5. När laxen är färdig häll i grädden och låt koka in. Tillsätt buljongtärningen och smaka av med salt och peppar. 
6. Toppa med kräftstjärtar vid servering. Servera med pasta och en stor sallad. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0