Lax- och spenatpasta
Min absoluta favoriträtt! Går alltid hem och smakar fantastiskt. Lax och spenat med en gräddig sås passar så bra ihop! För en smalare sås, välj en grädde på 4% fett.
Lax- och spenatpasta (4-6 portioner)
Detta behövs:
1 paket fryst portionslax (4 bitar)
250 g färsk spenat
5 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 grönskasbuljongtärning
1 liten burk kräftstjärtar
Smör/olja att steka i
Salt
Peppar
Pasta till servering
Sallad till servering
Gör såhär:
1. Koka pastan enligt förpackningen.
2. Tina laxen. Skär i kuber 2x2 cm.
3. Hacka lök och vitlök. Stek i lite smör i en panna. Skölj spenaten och lägg i den i pannan. Låt allt fräsa tillsammans.
4. Lägg i laxen i pannan. Stek på svag värme.
5. När laxen är färdig häll i grädden och låt koka in. Tillsätt buljongtärningen och smaka av med salt och peppar.
6. Toppa med kräftstjärtar vid servering. Servera med pasta och en stor sallad.
Kommentarer
Trackback