Fiskgryta med saffran och tomat
En underbart god fiskgryta med saffran och tomat. Lite sting i om man så vill.
Fiskgryta med saffran och tomat (4 portioner)
Detta behövs:
400 g vit fiskfilé
1/2 purjolök
2 msk pressad lime
2 tsk olivolja
1/2 g saffran
2 tsk vitlök, hackad
1 msk sambal oelek
400 g krossade tomater
2 dl kokosmjölk Max 6 %
2 msk fiskfond
100 g kräftstjärtar
4 portioner kokt ris
Balsamico creme till garnering
Gör såhär:
1. Strimla purjo och skär fisken i 2x2 cm tärningar. Lägg fisken i ek skål och strö över salt, peppar och limejuice.
2. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs saffran, vitlök, purjo och sambal oelek i några minuter. Häll i krossad tomat och låt det koka livligt i 5 minuter. Tillsätt kokosmjölk och fond och låt koka i några minuter till.
3. Lägg i fisken och låt det knappt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i kräftorna och servera med ris och balsamico kräm.
Kommentarer
Trackback