Fiskgryta med saffran och tomat

En underbart god fiskgryta med saffran och tomat. Lite sting i om man så vill. 



Fiskgryta med saffran och tomat (4 portioner) 

Detta behövs: 

400 g vit fiskfilé 
1/2 purjolök 
2 msk pressad lime 
2 tsk olivolja 
1/2 g saffran 
2 tsk vitlök, hackad 
1 msk sambal oelek 
400 g krossade tomater 
2 dl kokosmjölk Max 6 % 
2 msk fiskfond 
100 g kräftstjärtar 
4 portioner kokt ris 
Balsamico creme till garnering 

Gör såhär: 

1. Strimla purjo och skär fisken i 2x2 cm tärningar. Lägg fisken i ek skål och strö över salt, peppar och limejuice. 
2. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs saffran, vitlök, purjo och sambal oelek i några minuter. Häll i krossad tomat och låt det koka livligt i 5 minuter. Tillsätt kokosmjölk och fond och låt koka i några minuter till. 
3. Lägg i fisken och låt det knappt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i kräftorna och servera med ris och balsamico kräm. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0