Brytbröd med kesella

Ett roligt bröd att baka som räcker till många! 



Brytbröd med kesella (24 portioner) 

Detta behövs:

3,5 dl grahamsmjöl 
50 g jäst 
250 g kesella
3 msk ljus sirap 
5 dl mjölk 
1,5 tsk salt 
9 dl vetemjöl + 1 till utbak 
Ägg att pensla med
Sesamfrön om man så önskar

Gör såhär: 

1. Värm mjölken till 37 grafer. Rör ut jästen med mjölken i en matberedare. Tillsätt sedan kesellan, sirapen, saltet, grahamsmjölet och mjölet. Arbeta degen smidig. 
2. Låt jäsa i 30 minuter under duk.
3. Ta upp degen på ett bakbord och arbeta den. Dela i 24 lika delar, rulla till bollar och placera en i mitten på bakplåtspapper i en stor långpanna. Lägg dem tätt mot varandra och placera dem i cirklar runt omkring den först placerade i mitten.
4. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla sedan med uppvisat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna när du vill äta. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0