Tekakor med vetekli
Lite vetekli i degen gör kakorna extra goda och nyttiga. Ost och grönsaker är bra och mättande pålägg. Goda frukostfrallor!
Tekakor med vetekli (15-20 st)
Detta behövs:
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
2 dl vetekli
1,2 l vetemjöl (spar 2 dl till utbak)
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölk. Låt det bli fingervarmt ca 37 grader.
2. Smular ner jästen i en degbunke. Lös upp den med lite av degspadet. Häll i resten av vätskan samt salt, socker, vetekli och vetemjöl. Arbeta degen väl. Låt den jäsa till dubbel storlek i ca 30 minuter.
3. Ta ut och kavla degen på bordet till en ca 1 1/2 cm tjock kaka. Markera med t.ex. en tekopp (10 cm i diameter) och skär ut tekakor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och låt dem jäsa ca 30 minuter.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 250 grader i 7-8 minuter.
Kommentarer
Trackback