Pasta all'arrabbiata (stark tomatsås)

Pasta med en god, stark tomatsås med smak av chili, bacon och basilika. 

Pasta all'arrabbiata (stark tomatsås) (4 portioner) 

Detta behövs:

Ett paket färsk pasta (paolos) 
7 msk olja 
2 hackade vitlöksklyftor 
1 paket bacon skuret i fina strimlor 
2 burkar (a 400 g) hela skalade tomater 
1/2-1 tsk krossad torkad chilipepparfrukt 
Salt 
1/2 kruka basilika, hackad
3 msk riven parmesanost 

Gör såhär: 

1. Häll 6 msk av olivoljan i en stekpanna. Lägg i vitlöken och fräs den lite. 
2. Lägg i strimlorna av baconen. Låt dem få fin färg. 
3. Tillsätt de konserverade tomaterna, chilipepparn och lite salt. Minska värmen och sjud till tomaterna har kokat ihop och skiljts från oljan ca 30-40 minuter. Lyft pannan från värmen. 
4. Koka upp vatten med salt och lägg i pastan. Koka i 5-7 minuter. Rör om väl. 
5. Sätt tillbaka pannan på medelvärme och lägg i basilikabladen. 
6. Häll av pastan. Blanda pastan med såsen. Rör i den återstående olivoljan och den rivna osten. Smaka av med salt, kryddor och parmesan. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0