Orientalisk kycklinggryta

Det här är ett recept från min gamla hem- och konsumentkunskapsbok som jag hade när jag gick i högstadiet. Ett lätt recept, går snabbt att göra och har inte allt för många ingredienser. Mycket god smak med salt från såsen och sötma från äpplena som strös på.
 
 
Orientalisk kycklinggryta (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
300 g kycklingkött (eller fläsk)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 klyftor vitkål
1 röd paprika
2 morrötter
4 msk matfett
3 tsk curry
4 krm salt
2 krm peppar
4 krm paprika pulver
2 krm chilipulver
1 hönsbuljontärning
3 dl vatten
1 dl lättcréme fraiche
1 tsk soja
2 äpplen
2 tsk vetemjöl + 1/2 dl vatten
ris till servering
 
Gör såhär:
 
1. Skär köttet i strimlor.
2. Skala och finhacka löken.
3. Skölj och strimla vitkål, paprika och morrötter.
4. Förstek köttet i matfett i en stekpanna så att det får en stekyta. Lägg köttet i en skål.
5. Fräs curryn i matfettet i en stekpanna eller stekgryta.
6. Lägg i lök, pressad vitlök, vitkål, paprika och morrötter. Rör om och låt fräsa ca 1 min.
7. Lägg i köttet. Tillsätt salt, peppar och kryddor. Rör om.
8. Tillsätt buljongtärning, vatten, créme fraiche och soja. Låt grytan sjuda under lock i ca 15 minuter. Rör om då och då.
9. Skölj, dela och kärna ur äpplet. Skär det i tärningar.
10. Rör ut mjölet i kallt vatten och tillsätt det under omrörning. Rör om. Tillsätt sedan äppeltärningarna.
11. Låt grytan sjuda under lock 3-5 minuter. Servera med ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0