Knaprig kola-äppelkaka

En äppelpaj utan kanel, med smak av knaprig kola.
 
 
Knaprig kola-äppelkaka (6-8 portioner)
 
Detta behövs:
 
175 g smör
3/4 kg äpplen, skalade tunna klyftor
2 dl rörsocker strö
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
2 msk grädde
 
Servera med grädde, vaniljvisp, glass.
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och låt det svalna lite. Smörj en pajform ca 24 cm i diameter. Lägg äpplena i formen.
3. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret. Tillsätt sirap och grädde. Häll smeten över äpplena i formen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, tills kakan fått fin färg och är knäckig. Servera med grädde, vaniljvisp eller glass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0