Pasta Vongole á la Linda

Pasta Vongole är en italiensk pastarätt full med godsaker, men ingenting att äta för en som inte gillar skaldjur. Det här är min verison!
 
 
Pasta Vongole á la Linda (4-6 portioner)
 
Detta behövs:
 
1 kg nätmusslor
16 räkor
1 dl torrt vitt vin
lite fiskbuljong
1 klyfta vitlök
1 schalottenlök
spagetti/pasta
 
Tomatsås:
 
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
2 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
1 burk körsbärstomater
1 tsk strösocker
salt
peppar
salvia
 
Gör såhär:
 
Tomtatsås:
 
1. Skala och finhacka vitlök och lök. Stek i olivolja tills det mjuknar.
2. Tillsätt vinet och låt det koka in i löken. Häll på tomaterna och koka ca 5 min. Krydda med socker, salt, peppar och salvia. Låt stå.
 
Musslorna:
 
1. Skölj och knacka på musslorna.
2. Ta en stor kastrull. Häll i vinet, fiskbuljon, vitlök och lök. Hetta upp.
3. Häll i musslorna och lägg på ett lock. Värm upp tills musslorna öppnar sig. De musslor som inte öppnar sig ska man kasta.
4. Häll av buljonen och lägg musslorna i tomatsåsen.
5. Skala räkorna och lägg i.
 
Pasta:
 
1. Koka pasta efter hur många personer ni är. Se anvisningar på paketet.
 
Blanda pasta, musslor, räkor och tomatsås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0