Snabba frallor med solroskärnor
Enklare bröd får man leta efter! Ett gott och hembakat bröd som doftar ljuvligt.
Snabba frallor med solroskärnor ca. 20 st
Detta behövs:
75 g jäst (1,5 pkt)
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk socker
12 dl vetemjöl special
vatten till pensling
solroskärnor
Gör såhär:
1.Smula jästen i en degbunke.
2.Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp.Häll i socker och salt.
3,Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.
4.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
4.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
5.Pensla dem sedan med lite vatten och strö över solroskärnor.
6.Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.
6.Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 7 minuter.
6. Låt bullarna svalna.
Frallorna går att frysa!
Kommentarer
Trackback