Pepparkaksmaränger

Maränger är alltid sött och gott och med lite pepparkakor i blir det julstäming minsann! :) Perfekt till glöggfikat och advent! Se till att vispa riktigt ordentligt bara så att det blir ett hårt skum!
 
 
Pepparkaksmaränger (ca 30 st)
 
Detta behövs:
 
3 st äggvitor
2 dl socker
några pepparkakor (typ 10 st)
 
Gör såhär:
 

1. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum med elvisp.
2.Prova att vända bunken upp-och-ned. Marängen är klar när den fastnar i bunken och inte rinner ut.
3. Smula några pepparkakor och rör ner dem.
4. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut maränger i valfri storlek på pappersklädda plåtar (det går åt 2 plåtar). Det går såklart också att klicka ut smeten med en tesked, men då blir de såklart inte lika fina.
5. Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme, men varmluft är att föredra eftersom man då kan grädda båda plåtarna samtidigt) i ca 50 min-1 timme beroende på storlek. Plocka ut en maräng och smaka på innan du tar ut resten, det är så trist om de är blöta i mitten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0