Drottninggrottor

Egentligen kan man använda vilken sylt som helst till dessa kakor. Jag valde att använda drottningsylt som är en blandning av blåbär och hallon men det går lika bra med jordgubbssylt eller ren hallonsylt!

 

 

Drottninggrottor (24 st)

 

Detta behövs:

 

125 gram smör
¾ dl socker
2 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 dl drottningsylt
24 Småkaksformar av papper

Gör såhär:

Ugn: 200 grader

1. Blanda alla ingredienserna i en matberedare. Smöret ska vara kylskåpskallt. Mixa ihop tills det blir en deg.
2. Forma degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla varje bit till en jämn boll och lägg i formarna.
3. Gör en grop i varje boll med fingret och lägg i en liten klick sylt.
4. Sätt in plåten mitt i ugnen och grädda grottorna i 10-12 minuter.
6. Pudra med lite florsocker genom en sil när de är kalla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0