Enkla chokladmuffins med kokos och vitchoklad

Ett succérecept från mammas jobb. Rysligt goda muffins med smak av mycket choklad och kokos.
 
 
Chokladmuffins med kokos och vitchoklad (16-20 st)
 
Detta behövs:
 
175 g smör
1 kaka Fazer mörk blockchoklad (175 g)
1 3/4 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
1,5 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 3/4 dl socker
2 ägg
1 liten kaka Fazer vit choklad (100 g) grovhackad
 
Gör såhär:
 
1. Blanda mjöl, kokos, vaniljsocker, bakpulver, salt, socker och ägg i en skål.
2. Smält smör och mörk choklad var för sig och rör sedan ner i skålen.
3. Fördela smeten i muffinsformar av papper eller aluminium. Toppa med grovhackad vit choklad. Grädda i ugnen på 200 grader i 12-15 minuter.

Fyllda kycklingrullader i tomatsås

Härligt goda kycklingrullader med mycket smak. Enkla att göra också.
 
 
Fyllda kycklingrullader i tomatsås (4 portioner)

Detta behövs:
 
Kycklingrullader:
1 paket tvådelad kycklingfilé
1 liten röd chili, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
6-8 soltorkade tomater i olja, hackade
1 paket fetaost, smulad
1,5 dl panko (asiatiskt ströbröd
olivolja
salt och peppar
tandpetare
 
Tomatsås:
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
balsamicokräm
salt, peppar och kryddor efter smak
olja att steka i
 
Servera med pasta.
 
Gör såhär:
 
1. Stek vitlök och röd chili i olivolja i några minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
2. Blanda fetaost, soltorkade tomater, panko, vitlök och chili till en jämn röra i en skål.
3. Ta fram en ugnssäker form och smörj den. Lägg de delade kycklingfiléerna på en skärbräda. Lägg sedan en liten rund klick av röran i mitten av varje kyckling. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Lägg de färdiga kycklingrulladerna i den smorda formen.
4. Pensla rulladerna med lite olivolja och krydda med salt och peppar.
5. Sätt på ugnen på 175 grader. Låt rulladerna vara inne i ca 35 minuter eller till att innertermperaturen är 70 grader.
6. Tomatsås: Stek lök och vitlök lätt i olja. Häll på krossade tomater, 3 msk tomatpuré, lite balsamicokräm och låt koka upp. Krydda efter smak.
7. Servera kycklingrulladerna med pasta och tomatsås.
 

Lax på grönbädd med fetaost- och tomattopping

Lax är det bästa som finns! Spenat, fetaost och soltorkade tomater också!
 
 
Lax på grönbädd med fetaost- och tomattopping (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
4 frysta laxfiléer
1 påse bladspenat
1 pressad vitlöksklyfta
lite olja
1 burk lätt créme fraiche
1 halvt paket fetaost
5-6 st soltorkade tomater i olja
salt och peppar
kokt potatis
 
Gör såhär:
 
1. Tina upp laxfiléerna. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Fräs vitlök i olja och blanda ner spenaten och fräs tills den mjuknat. Blanda ner några matskedar créme fraiche. Salta och peppra.
3. Skär soltorkade tomaterna och fetaosten i små bitar. Lägg i en skål och blanda ner resten av créme fraichen till en mjuk kräm. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg spenatblandningen jämt i en ugnssäker form. Lägg ner laxbitarna på rad. Lägg tomat- och fetaostkrämen jämnt över varje filé.
5. In i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Servera med kokt potatis.
 

RSS 2.0