Laxburgare med kokosris
Med smaker från Thailand. Härlig lax med smakrikt ris.
Laxburgare med kokosris (4 portioner)
Detta behövs:
4 laxburgare
4 skivor stark ost
Smör att steka i
4 dl jasminris
4 dl kokosmjölk
4-5 dl vatten
Rivet skal av 1 lime
1 dl riven kokos
Gör såhär:
1. Stek laxburgarna och lägg på osten. Lägg åt sidan.
2. Blanda ris, kokosmjölk, vatten, lime i en kastrull med tjock botten. Låt koka upp och låt sedan småkoka på låg värme i 35-40 minuter eller tills all vätska försvunnit. Blanda i den rivna kokosen.
3. Servera laxen med riset.
Oxfilépasta
Mycket god pasta med oxfilé, svamp och grädde.
Oxfilépasta (4 portioner)
Detta behövs:
Linguine pasta för 4
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
En stor näve shitake svamp
1/2 burk soltorkade tomater
5 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
3 msk soja
1 dl rödvin
Smör att steka i
Salt och peppar
Gör såhär:
1. Koka pastan enligt förpackningen.
2. Hacka lök, vitlök, svamp och soltorkade tomater. Stek det i lite smör och lägg sedan undan.
3. Skär köttet i mindre delar. Stek det i lite smör med salt och peppar. Häll i lökblandningen och stek tillsammans en stund.
4. Häll på grädde, soja, buljong och vin. Låt puttra i ca 5 minuter. Salta och peppra om det behövs. Servera med pasta.