Nougatglass
Underbart krämig italiensk hasselnötsglass som smälter i munnen. Perfekt att ha som avrundning på julbordet.
Nougatglass (4-6 personer)
Detta behövs:
3 dl mjölk (3%)
2 ägg
1 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl nutella (100 g) eller annan nougat på burk
Servering:
1 färsk ananas skuren i bitar
1 färsk ananas skuren i bitar
Gör såhär:
1. Värm mjölken i en stor kastrull, ta från värmen precis innan den börjar koka.
2. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp i en bunke. Vispa ner den lite varma mjölken i äggvispet. Häll tillbaka i kastrullen.
3. Sjud på svag värme, under omrörning, tills smeten har tjocknat.
4. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vispgrädde (ej vispad) och nutella. Låt smeten svalna helt innan den körs i glassmaskin. Ställ kastrullen utomhus med lock eller i kylskåpet så svalnar den fortare.
5. Kör blandningen i en glassmaskin ca 30 minuter, tills glassen blivit krämig (se anvisningar på glassmaskinen).
6. Frys direkt eller lägg upp i skålar. Servera gärna med färsk ananas.
Kommentarer
Trackback