Knäckig smulpaj med blåbär
En godare variant av smulpaj med en knäckig smak!
Knäckig smulpaj med blåbär (8-10 portioner)
Detta behövs:
I paket frysta blåbär
1 msk potatismjöl
1 msk socker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
3/4 dl socker
1 nypa salt
125 g smör
2-4 msk sirap
Vaniljvisp till servering
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smöra en pajform.
3. Häll i blåbär i formen och strö på socker och potatismjöl.
4. Häll mjöl, havregryn, salt, socker och upphackat smör i en bunke eller matberedare. Blanda alla ingredienserna till en smulig deg.
5. Fördela degen över bären så att det täcker. Ringla över sirap i några ränder över kakan.
6. Grädda i ugnen längst ner i 20-25 minuter. Servera ljummen med vaniljvisp.
Kommentarer
Trackback